Drukklare pdf maken in Adobe InDesign

Vanuit InDesign is het maken van een drukklare pdf eenvoudig. Klik op Bestand>Exporteren en selecteer vervolgens ‘Adobe PDF(Print)’. Vul vervolgens de tabbladen in zoals hieronder.

Als 'preset' (bovenin) kies je voor Press Quality. Dan staan veel instellingen gelijk goed. Op dit tabblad hoef je alleen nog aan te passen dat je na het exporteren de pdf wilt bekijken. Eventuele foutjes kun je er dan mooi nog uithalen.

Hier hoef je niets aan te passen.

Zet hier 'Crop marks' en 'Page Information' aan. Bij 'Offset'pas je de waarde aan naar 3 mm en de 'Bleed' zet je ook op 3 mm.

Hier kies je bij 'Colour Conversion' voor 'Convert to destination (Preserve Numbers)'. Bij 'Destination' kies je bij voorkeur voor sRGB. ISO Coated CMYK mag natuurlijk ook. Wil je in AdobeRGB aanleveren dan kan dat in overleg.

Hier hoef je niets aan te passen.

Hier hoef je niets aan te passen.

Hier hoef je niets aan te passen.

Meer informatie

Wil je bestanden aanleveren voor het drukken van een boek? Wil je printen met wit? Of heb je meer informatie nodig over het maken van een drukklare pdf? Bekijk dan de pagina met uitgebreide informatie over het aanleveren van bestanden.