Ruparo maakt posters en fine-artprints op professionele Epson inkjetprinters die we aansturen met krachtige software van Fiery. Met deze apparatuur zijn wij ervan verzekerd dat we je de best mogelijke kwaliteit kunnen bieden.

Posters/Fotoprints

180-255 grams, mat, satin of gloss, A3-A0+

Fine-art prints

300+ grams hahnemühle papier A5-A1

Scherp

Onze prints zijn superscherp: op gecoat papier maken we afdrukken met een resolutie van 1440×2880 dpi. Op ongecoat papier is de resolutie 720×1440 dpi. Doordat de prints worden opgebouwd uit 8 tot 10 kleuren is er met het blote oog geen rasterpunt te zien.

Inkt

We gebruiken de originele Epson inkten. Die stellen ons in staat prints te maken met een enorm kleurbereik en een erg hoge d-maxwaarde. Bovendien is deze inkt relatief ongevoelig voor UV-licht: onder normale omstandigheden – en bij een afdruk op bijvoorbeeld ons standaard satin of mat fotopapier – blijft een print met deze inkt ongeveer 75 jaar ‘op kleur’. De inkten die wij gebruiken hebben een speciale harscoating ondergaan, die ze extra beschermt tegen bijvoorbeeld water, vingerafdrukken of krassen.

Papier

Standaard gebruiken we 270 grs Satin fotopapier van Ilford. Dit hoogwaardige papier laat prints het beste tot zijn recht komen. Het biedt een enorm kleurbereik, een sterke kleurstabiliteit en een relatief sterke krasongevoeligheid. Daarnaast hebben we de volgende papieren op voorraad:

Mat fotopapier, 230 grams. Dezelfde topkwaliteit papier als Satin, maar dan mat.
Canvas, 350 grams. Prachtig materiaal van PerfectProof
Recycled papier, off-white mat recycled papier, 120 grams, lijkt qua tint en structuur op krantenpapier. Het is speciaal gecoat om de prints optimaal tot zijn recht te laten komen.
120 grams mat gecoat papier, iets eenvoudiger, maar nog altijd erg mooi. Met name bedoeld voor tijdelijke toepassingen, bijvoorbeeld bij acties of op beurzen.

Wil je prints laten maken op ander materiaal? Laat het dan weten!

Lamineren of opplakken

Als je wilt kunnen we je prints natuurlijk lamineren of opplakken op bijvoorbeeld foamboard.