Prints

Ruparo maakt posters en fine-artprints op professionele Epson inkjetprinters die we aansturen met krachtige software van Fiery. Met deze apparatuur zijn wij ervan verzekerd dat we je de best mogelijke kwaliteit kunnen bieden.

Papiersoorten

Scherp

Onze prints zijn superscherp: op gecoat papier maken we afdrukken met een resolutie van 1440×2880 dpi. Op ongecoat papier is de resolutie 720×1440 dpi. Doordat de prints worden opgebouwd uit 8 tot 10 kleuren is er met het blote oog geen rasterpunt te zien.

Inkt

We gebruiken de originele Epson inkten. Die stellen ons in staat prints te maken met een enorm kleurbereik en een erg hoge d-maxwaarde. Bovendien is deze inkt relatief ongevoelig voor UV-licht: onder normale omstandigheden – en bij een afdruk op bijvoorbeeld ons standaard satin of mat fotopapier – blijft een print met deze inkt ongeveer 75 jaar ‘op kleur’. De inkten die wij gebruiken hebben een speciale harscoating ondergaan, die ze extra beschermt tegen bijvoorbeeld water, vingerafdrukken of krassen.

Papier

We maken fine-art prints op de volgende papiersoorten:

 • Innova Soft Textured Natural White 190 gr/m2
 • Epson Enhanced Matte 189 gr/m2
 • Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth 305 gr/m2
 • Hahnemühle Photo Rag Pearl 320 gr/m2
 • Hahnemühle William Turner 310 gr/m2
 • Canson Infinity Baryta Photographique II Mat 310 gr/m2

 

Posters/fotoprints kun je bij ons bestellen op:

 • Pro-line Vibrant Matt 230 gr/m2
 • Pro-line Vibrant Satin 255 gr/m2
  Dit papier laat prints goed tot zijn recht komen. Het biedt een groot kleurbereik, een sterke kleurstabiliteit en een relatief sterke krasongevoeligheid.
 • Pro-line Vibrant Gloss 255 gr/m2
  Heeft dezelfde specificaties als het satin papier, maar dan in een glanzende uitvoering.
 • Recycled Matt 80 gr/m2

Daarnaast kunnen we je prints maken op bijzondere media, zoals canvas en kunststof.

Wil je prints laten maken op maximaal ruim A3? dan kunnen we dat ook doen op onze high-end Ricoh printer. Daarvoor hebben we een uitgebreid assortiment aan papiersoorten.

Lamineren of opplakken

Als je wilt kunnen we je prints natuurlijk lamineren of opplakken op bijvoorbeeld foamboard, aluminium of kunststof. Als je daarvoor een kostenopgave wilt hebben, ontvangen we graag even een mail.

Grotere oplages

Onze Epson printers zijn heel sterk in kleine oplages. Wil je een grotere oplage en is het papierformaat maximaal 320×690 mm? Dan kunnen we het ook heel mooi digitaal drukken op onze Ricoh 7210 SX productieprinter. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over digitaal drukwerk.